Skyfritt Datahvelv

Datahvelvet er en kompakt og kraftfull lagrings- og sikkerhetskopiløsning som kontinuerlig henter ned dokumenter og filer fra skyen og beskytter dem mot mange former for datatap. Å miste tilgangen til viktige filer er ubeleilig og kostbart, enten det forårsakes av løsepengevirus, tjenesteavbrudd eller utilsiktet sletting av filer. En lokal kopi sikrer mot tjenesteavbrudd og datatap, men gir også kontinuerlig og lynrask tilgang til filene – selv når skytjenesten eller nettforbindelsen blir utilgjengelig.

Resistent mot løsepengevirus

Alt for mange norske bedrifter har opplevd det; et virus tar viktige filer som gissel og krever betaling for å gjennopprette tilgang. Det er ikke bare data på harddisken som er sårbare, dokumenter i skyen og konvensjonelle sikkerhetskopier blir ofte et lett bytte. Datahvelvet tar sikkerhetskopier som er resistente mot krypteringsangrep og er fungerer som en rimelig forsikring og immuntet mot denne formen for utpressing.

Ta tilbake eierskap og kontroll

Mye bedriftsdata befinner seg kun i skyen, spredt for alle vinder. Irland, Tyskland, USA; filer lagres i datasentre over hele verden. Det er vanskelig å få oversikt når filene lagres langt unna. Stort sett går det bra, men når det går feil kan det få omfattende og alvorlige konsekvenser. Hva gjør man hvis kontoen hos en skytjeneste feilaktig stenges og man mister tilgangen til årevis med data? Hvilke klageadgang har man som en mindre norsk bedrift i møte med multinasjonale giganter? Og hvilke muligheter finnes for kompensasjon ved plutselig og ugjennopprettelig datatap? Svarene på disse spørsmålene er ofte lite tillitsvekkende.

Med et lokalt og selveid datahvelv gjør man seg mindre avhengig av skyen og problemer med eksterne tjenester vil ikke spolere arbeidsdagen. Man stiller også sterkere hvis en skytjeneste innfører uakseptable avtalevilkår, plutselige prisjusteringer eller begrenser funksjonalitet. Med alle data trygt lagret på kontoret er terskelen lavere for å bytte til en annen skytjeneste – eller å droppe skyen helt og jobbe lokalt. Datahvelvet skaper dette handlingsrommet og maktbalansen jevnes ut når man tar tilbake eierskap og kontroll over egne data.

Kostnadseffektiv og kompakt

Takket være store fremskritt innen maskinvare de siste tiårene kan man nå pakke vannvittige mengder lagringskapasitet og prosessorkraft inn i små maskiner. Oppgaver som før krevde store dataskap full av bråkete og glovarme servere, kan idag håndteres av en lydløs liten maskin til en brøkdel av prisen. Lave kostnader gjør det også rimeligere å duplisere sikkerhetskopier og spre maskinvaren til flere fysiske lokasjoner.